08-04-07

Zalig Pasen

 

Net naar de Paus gekeken die ons een 'Zalig Pasen' toewenste. Elk jaar opnieuw zijn bede voor vrede. En er blijven elk jaar toch oorlogen en mistoestanden. Maar dat geeft niet: Jezus neemt ons lijden toch over, zegt de Paus.    ???

Net in de krant gelezen dat Bisschop Léonard van Namen een delegatie van Tels Quels (holebi-vereniging) ontvangen heeft en hen probeerde uit te leggen dat homo's niet abnormaal zijn, zoals hij eerder verklaarde, maar dat het gewoon hun gedrag is dat abnormaal is.   ???

In diezelfde krant ook gelezen dat 50% van de Vlamingen zegt dat ze katholiek zijn en tegelijk zegt slecht 7% dat ze elke week naar de mis gaan en 45 % gaat nooit (en dat klopt niet want 45 + 7 is nog steeds 52).   ???

Er staat ook geschreven dat de Joodse gemeenschap zich slachtoffer voelt in de hoofddoekenhetze omdat ze hun keppeltje moeten afzetten in de rechtbank.   ???

Maar toch voor iedereen van goede wil of die het wil: Zalig Pasen  want we zijn precies weer goed bezig...

 

 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

13:15 Gepost door adem in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) | Tags: pasen, paus, katholiek, holebi |  Facebook |

Commentaren

gelovig... Ach Jezus zoals hij beschreven wordt, moet echt een heel symphatiek mens geweest zijn, een beetje een rebel, een man naar mijn hart. Hij gebood zijn volgelingen zijn voorbeeld te volgen en hun bezittingen weg te schenken aan de armen. Dan bekijk ik de mensen die hij zogezegd heeft aangesteld om hem op te volgen als leider en zie de grootste rijkdom en vraag me af voor wie ze werken, en vind hen niet geloofwaardig.
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 09-04-07

ja... je krijgt er af en toe geen 'kop noch staart' aan hé!

Groetjes en nog een fijne maandag.

Gepost door: lucretia | 10-04-07

het is weer voorbij... **** van Vlaanderen,

ik hoop dat je genoten hebt van de Paasdagen. Ik weet niet hoe het weer bij hjullie was, hier viel het een klein beetje tegen, maar ik mag niet mopperen. We hebben gezellige dagen gehad en ook gisteren op Ameland hebben we een fijne dag gehad.

groet, Nanne

Gepost door: nanne | 10-04-07

En dan te bedenken dat Léonard hoogstwaarschijnlijk Daneels zal opvolgen... Zijn grote vriend in het vaticaan Benendichtdus zal daar wel voor zorgen... De aarde warmt op, maar de koude, donkere Middeleeuwen komen terug...

Gepost door: Tatanka Yotanka | 10-04-07

Foto's Ameland **** van Vlaanderen

Even een korte reactie,
voor jou misschien wel heel leuk om een kijkje te nemen en te genieten van de foto's van Ameland,
gemaakt bij het ruimen van het aangespoelde hout op het strand.
In mijn laatst geplaatste item zit een link,
als je die opent krijg je prachtige serie foto's, gemaakt door een persfotograaf!

Kijk en geniet!

Nanne

Gepost door: nanne | 11-04-07

De commentaren zijn gesloten.