11-04-07

Leuke dingen

 

Leuke dingen voor de mensen:

- eergisteren speelde ik voor 't eerst in mijn leven golf. Nee, geen minigolf maar heuse golf, echte golf en dat is echt niet simpel, ik voel het nog in mijn armen.

- kleine Mia wordt in oktober een grote zus en 't lieve kindje is nog maar 8 maanden. Mijn nichtje, de fiere mama dus, ziet het echt wel zitten. En mijn zus, de oma, kijkt er geweldig naar uit. Ik ook want ik word nog eens groottante van een klein babytje, heerlijk.

- het is een heerlijk lenteweertje en Frank belooft tot 25° voor het weekend. Joepie, zon, zon en nog eens zon. Dat doet deugd.

- 't lief woont in Duitsland, studeert in Frankrijk en heeft een Vlaams lief, zijnde mijn zoon en logeert hier weer voor enkele dagen. Zoon en lief spreken Engels tegen mekaar. Vorig jaar heeft ze een cursus Nederlands gevolgd als keuzevak en nu ze een jaar in Frankrijk studeert, wou ze zo veel mogelijk Frans praten. En ik, ik spreek liefst Duits met haar omdat ik niet vaak die kans heb. Dus... wir sprechen und Deutsch und Englisch und Flämisch und Französisch. Der Turm zu Babel!

- ze heeft haar laatste chemo goed doorstaan. Oef, oef, eindelijk gedaan! Nu volgt er een maand rustpauze en dan nog 5 x 5 dagen bestralingen. Maar het zwaarste, het moeilijkste, het ingrijpendste, het ongelofelijkste is nu toch achter de rug. Oef, oef.

- und so weiter, and so on...

 

13:56 Gepost door adem in Zwans | Permalink | Commentaren (8) | Tags: taal, frans, nederlands, duits, chemo, kanker |  Facebook |

Commentaren

goed nieuws Fijn om op een prachtige dag als vandaag de "goednieuws" krant open te doen en al dat mooie te lezen.

Groetjes,

Merel

Gepost door: merel | 11-04-07

Dat herinnert me aan de jaren dat ik in Duitsland woonde en uitging met mensen van alle nationaliteiten. Na een paar drankjes werd het gewoonlijk rampzalig met al die talen maar hoe later het werd, hoe beter we elkaar begrepen :-)
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 11-04-07

chemo daar ben ik nooit op ingegaan. zo druk met zomaar eigen besognes terwijl leven en dood kwesties aan je voorbijgaan. zo zie je hoe je beeld vertekent als je met je gevoel aan het dwalen ben he? leuk dat het duitse lief nog steeds present is. het blijft blijven. Altijd fijn als zoiets goed gaat. Over Quirien nog steeds niets te melden maar zoals het er nu voorstaat is mijn kleinzoon ( hij schopt en gaat tekeer, nu is Q. tien dagen over tijd al) er toch eerder dan het broertje of zusje van jouw Mia!
ik zal blij zijn als het achter de rug is en goed en gezond., alles en allemaal.
liefs en kuszzz
jurrie

Gepost door: juliet sierra | 11-04-07

Oef, we zijn op je dagelijks geleuter site geraakt.
Nun can wij peut-être lustig unser daly problèmes und nieuwsjes tell. :-)
Dit lijkt wel Babel !
kuffsvanmij

Gepost door: miek | 12-04-07

Leuk om zulke leuke dingen te lezen! Zonovergoten groetjes!

Gepost door: Tatanka Yotanka | 12-04-07

De... mama van mia zal het zwaar krijgen maar het is plezant hoor.Mijn oudste was ook 8 maanden toen ik zwanger was van mijn 2e en nu zijn ze 9 en 8 en hebben veel aan elkaar.Mijn 3e was amper 2,5 maanden toen ik zwanger was van mijn 4e en die zijn nu 3 en 2 en kunnen nie zonder elkaar :-))
Groetjes

Gepost door: Curly | 12-04-07

zonnige geluiden **** van Vlaanderen,

dat zijn leuke berichten om te lezen, het belangrijkste is natuurlijk dat je zus de zware vervelende periode achter de rug heeft. Ik hoop met jullie mee dat het nu snel de goeie kant op mag gaan.
Het wordt een zonnig en warm weekend, laten we daarvan lekker genieten.

groet, Nanne

Gepost door: nanne | 13-04-07

Fijn dat u mijn blogje komt bezoeken.
Nog een prettige dag gewenst

Groetjes
Linda

Gepost door: Linda | 13-04-07

De commentaren zijn gesloten.