01-05-07

3-H-2


Zo'n veertien jaar geleden kocht ik blauwe zetels: een 3-zit, een 2-zit en een 1-zit, zoals men dat noemt. 't Was in die tijd een echt koopje en ik was er blij mee. Ik zei tegen de kinderen, toen 6 en 9 jaar, dat ze er een beetje zorg voor moesten dragen want dat moeder de vrouw zinnens was om pas nieuwe zetels te kopen als ze allebei het huis zouden uit zijn. Maar... de 3-zit heeft het onlangs begeven: de stof scheurde in het middenste gedeelte, werd dan door mij 'vakkundig' genaaid en scheurde uiteraard na enkele dagen opnieuw.

Dus ik heb dringend nieuwe zetels nodig. 't Grote probleem echter is dat goede én mooie zetels veel geld kosten, echt veel geld maar ook en vooral dat ik niet graag, echt helemaal niet graag, meubelwinkels afloop om zetels te gaan bekijken, te keuren en te kopen.

Maar 't is lang weekend, ik heb nu tijd en ik heb mijn moed in beide handen genomen, leuk gezelschap meegenomen en ik heb me in tientallen zetels neergeploft 'om te voelen hoe ze zitten'. Ik heb er bitter weinig naar mijn zin, naar mijn budget en naar mijn rug gezien.

Een bijkomend probleem is dat je dat jargon een beetje moet kennen. Je moet al bijna hogere wiskunde gestudeerd hebben om die prijslijsten te begrijpen. De meeste prijzen staan vermeld voor een 3- zit en een 2-zit (3+2 dus), je moet daar dus nog eens apart een 1-zit (+1) bijtellen. Ik ontdekte al vlug dat zo'n 1-zit vaak behoorlijk veel kost in verhouding met de 3+2 prijs. Je hebt dan ook nog een 3-H-2 prijs. Een 3-H-2 prijs bleek goedkoper dan een 3+2+1 prijs dus dat leek me wel interessant. Blijkt dat een 3-H-2 prijs een hoekcombinatie is zonder aparte 1-zit. Dus logischerwijze wordt een 3-H-2+1 dan ineens weer een pak duurder enz. enz.

Ik kreeg het op mijn zenuwen van al die cijfertjes en combinaties en prijzen,  mijn oren begonnen te tuiten, een gemeen stemmetje zei dat het nu buiten zo'n mooi weer was, mijn rug reclameerde van al die onmogelijke modellen, mijn gevoel voor humor smolt als een lekker ijsje in de zon samen met mijn zin om zetels te kopen. Dus BiBi was riebedebie... voorlopig dus geen nieuwe zetels in dit huis. Ik zal er eens over slapen en kijken of ik onze ouwe trouwe blauwe nog kan fiksen, al is het maar voor een paar weken want voorlopig krijgt niemand me nog zo'n meubelzaak binnen.
 

 

 

 

00:01 Gepost door adem in Zwans | Permalink | Commentaren (8) | Tags: zwans, zetels, kopen |  Facebook |

Commentaren

Haha Een herkenbaar verhaal, Parelmoer heeft grote doeken gekocht om de zetels te bedekken, het is niet ideaal want die dingen blijven nooit op hun plaats liggen en ze moeten elke morgen uitgeschud worden maar nieuwe zetels komen er pas in soldentijd, als ik eraan denk dan en als mijn portemonnee mee wil.
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 01-05-07

:o)) Even rustig weer op adem komen, adem, in je 3-Z met een fris glas H2O !

Gepost door: Tatanka Yotanka | 01-05-07

Dag Adem De zetels zitten tegenwoordig niet gemakkelijk. De zitting is vaak te diep, zodat jej voeten de grond niet meer raken :-). Je kan ook zoeken op het internet. Hoef je je huis niet uit. Prijzen zijn duidelijk vermeld. Zie je iets naar je zin. Dan kan je het nog gaan uitproberen. Of een overtrek hoes voor je gescheurde zetel ? Veel succes !

Gepost door: Joke | 01-05-07

Zo herkenbaar en treffend. En die verkopers sluw dat die mannen zijn om je net dat iets duurder model aan te smeren. Onder het mom van het gaat een leven lang mee etc.... jaja het gaat hun tijdelijke contract of verkoopsperiode mee en dan zijn ze ook weg. Laat je niet kisten zetels genoeg en waarom niet eens gekeken bij de kringloopwinkel of op e-bay of zelfs kapazaa. Aléé wat zit ik hier nu te wauwelen dat zijn allemaal dingen die je ook weet. Neem nog eens naald en draad terhand en naai er een lapje op t'zal wel nog een tijdje meegaan( vooropgesteld dat niemand capriolen uithaald op die plek)

Gepost door: Rikske | 01-05-07

Grote plaids opleggen! Gaten bedekken en portemonnee nog een tijdje dicht houden!
Liefs

Gepost door: Bientje | 02-05-07

Jaja,dat komt ervan! Als je te veel winden laat in een zetel, dan scheurt die in het midden. Onvermijdelijk, echt niks aan te doen.

Oplossing kan zijn minder ajuinen in de koffie te doen, maar nu is het te laat natuurlijk.

Bij ons thuis liggen vijf strooien balen in de living. Die zitten heerlijk comfortabel, zo hebben we een knabbeltje steeds bij de hand en we kunnen er scheten in laten zoveel we willen.

Gepost door: Paul | 02-05-07

Zetel Tip! Doe eens mee met de verkiezingen! Wellicht win je wel een zetel! :<)

Ik heb mij 15 jaar terug laten vangen aan de aanschaf van een RolfBenz (de zetels hebben mij toen een kleine auto gekost!). Na
5 jaar was de bovenbekleding aan het slijten (blijkbaar een gekend probleem van alcantara). Na 10 jaar waren ze niet meer om aan te zien (een zetel dient toch om te zitten?). Een zeer mooie salon ... maar ik heb er toch flink mijn gat aan verbrand! Dure zetels? Never again!

Gepost door: Vrijdenker | 02-05-07

Marktplaats www.marktplaats.nl keus genoeg, voor elk wat wils en niet duur.... waarschijnlijk wordt het voor jou www.marktplaats.be... je kan op internet zoveel vinden en ook zoveel tweedehands. Als je tweedehands koop is het beter voor het mileu maar slechter voor de economie... maar weer beter voor je portomonai... en anders een kleed over de bank.. niemand die het ziet..

suc6, ik wil niet met je ruilen.. ik moet er niet aan denken om winkel in winkel uit te gaan om een bankstel... lekker vanuit de luie stoel via internet...

Liefs de Proff

Gepost door: De Proff | 05-05-07

De commentaren zijn gesloten.