18-06-07

Toeme toch

 

Toen ik deze morgen opstond, lag de hele straat vol wit spul. Had het gesneeuwd, midden juni? Nee, dat was gisteren in Oudenaarde, hier toch niet. Het was wel een leuk zicht, zo'n witte straat. Had de gemeente de kermisresten netjes opgekuist? Ze hebben dan wel wat veel poeder gebruikt, dacht ik, maar een gemeente die haar straten zo proper maakt, is goud waard. Ik vertrok gezind naar 't werk door het witte schuim. Mijn wagen schoof weg, bleef schuiven en belandde knots patat boem op een andere auto. Toeme toch!

Nu blijkt dat de brandweer de straat onder het schuim gespoten had, niet om de kermisresten weg te kuisen maar om een reuze mazoutspoor op te ruimen dat een onverlaat achtergelaten had in onze straat.

De andere auto heeft een kapot knipperlicht en mijn wagen heeft nu een mooie schram over de hele zijkant. De garage raamde het herstel van het knipperlicht op 85 euro.

85 euro waarmee ik, samen met de kinderen, eens lekker had kunnen uit eten gaan.
85 euro waarmee ik me een leuke zomer outfit had kunnen kopen.
85 euro waarmee ik misschien 1/20 van nieuwe zetels had kunnen betalen.
85 euro waarmee ik een winkelwagentje had kunnen volladen in de Colruyt.
Maar 't werden 85 euro die ik braafjes aan de mijnheer van de gekneusde Volvo gaf.

De brandweer zegt dat ik het kan verhalen op de mazoutman maar de mazoutman zegt dat de brandweer alles weggespoten had en ik zeg:

toeme toch, toeme toch!

 

 
 

fort%20beschuimd%20p7

21:45 Gepost door adem in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

wel goed van je zeg, dat je 4 keer 85 euro = 340 euro had kunnen uitgeven als je die 85 euro niet aan de volvomijnheer had moeten geven.
jij kunt gouddraad spinnen uit vlas.
ach maar zo gaat dat, zo tel ik ook.
mazout??? wel een mooie foto.
liefs!!

Gepost door: jurrie | 18-06-07

Winterbanden Ha! Met zomerbanden zonder kettingen in de sneeuw gaan rijden? Meisje, toch, waar zat je met je gedachten? Ja, adem, slippertjes kunnen je duur te komen staan!

Gepost door: Vrijdenker | 18-06-07

Volvo Je hebt Volvo alle eer aangedaan (latijn voor draai) en hebt hem een draai of Volvo verkocht. Jammeer van die 85 euro maar als je de prijs van de onderdelen kent dan weet je wel dat je er nog goedkoop dediend bent. Jee eigen kras is waarschijnlijk vele malen duurder. Maar het erger kunnen zijn en dan had je dit berichtje misschien met schuim op de lippen vanuit een ziekhuisbed de werled ingestuurd. Ergens heb je toch een Engelbewaarder die goed over je waakt. O ja t'is niet al sneeuw dat wit si maar t'kan allemaal glad zijn....

Gepost door: Rikske | 20-06-07

Oei, dat is niet leuk want volvomeneren hebben gewoonlijk eurootjes in overvloed en jij werd slachtoffer van de omstandigheden. Ik zou ook wel lopen vloeken. :-(

Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 21-06-07

De commentaren zijn gesloten.