05-02-08

Brusselen


We gaan Brusselen.

Zoveel is zeker. Maar dat is dan ook onze enige zekerheid.

We weten dat we Brussel niet kennen dat we er eigenlijk nooit naar toe gaan tenzij vlug heen en weer naar een o zo belangrijke tentoonstelling of concert. Maar Brussel zelf, de stad, die kennen we niet.

We zijn geboren reizigers... van noord naar zuid en omgekeerd. Maar Brussel kennen we niet. We zagen kathedralen in Rome, Madrid, Parijs, Barcelona, Reims, Londen, Canterbury, Krakau, enz. We liepen er in, we genoten van de pracht. Maar die van Brussel zagen we nog nooit, tenzij op TV bij een Te Deum of een trouw van één of andere prins.

We zagen koninklijke paleizen, we liepen musea binnen en buiten, we wandelen in grote winkelstraten, we zaten op terrasjes in gekende steegjes. Maar nog nooit in Brussel.

Dus besloten we daar iets aan te doen... we gaan Brusselen, mijn dochter en ik, als echte toeristen naar de grote stad.

We willen het Atomium zien, de Basiliek van Koekelberg, de Munt, de Beurs, Manneken Pis, de Grote Markt, het stadhuis, de kathedraal natuurlijk, Horta's huizen, de Cityscape. We willen gaan eten in de Belga Queen, chocolade proeven op de Zavel en shoppen in de Nieuwstraat... Je merkt het, we weten wat Brussel te bieden heeft maar dat is voorlopig dan ook alles.

puzzel_brusselBrussel, hoe en waar dat weten we nog niet, maar komen doen we! Hou je klaar!

00:49 Gepost door adem in Zwans | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

In de basiliek loopt nu een prachtige tentoonstelling van Da Vinci. Neem de metro om de afstand te overbruggen. In Barcelona ligt toch ook alles ver uit elkaar? Dan neem je toch ook de bus of de metro?

Gepost door: nancy | 05-02-08

Gezellig Dat wordt echt gezellig, lekker naar Brussel, samen met je dochter! Manneke Pis heb ik vroeger ooit een keer gezien, met andere woorden we zijn een keer een paar dagen in Brussel geweest. Heel, heel lang geleden. Dat was in die tijd dat er een grote brand was in een heel groot winkelcentrum, er viel toen doden. Maar veel belangrijker, ik wens jullie een gezellig uitje. Ik zou de trein nemen! Het heeft voordelen. Bovendien een auto kost ook nog eens heel veel aan parkeergeld. Adem en dochter, maar er iets moois van!

Nanne

Gepost door: nanne | 05-02-08

Ook alweer een eeuwigheid geleden dat ik in Brussel was, 'k ben er ooit eens geweest met buitenlandse vrienden en toen overal naar gaan kijken maar vreemd genoeg herinner ik me alleen het terras waar we die avond zaten en waar we over praatten.
Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 08-02-08

De commentaren zijn gesloten.