12-03-08

Draag de dag met manden uit

Kijk de ooievaar na, klik op het schilderij en ontdek meer dan 100 oude spreekwoorden

 

pieter_brueghel_2

12:36 Gepost door adem in Woorden | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-03-08

Deze morgen

Heel vroeg opgestaan maar toch weer net iets te laat zoals steeds als ik ginder blijf slapen.

Ze voorspelden gisterenavond guur weer, wind en sneeuw. Maar gelukkig was het niets van dat. Na een warme nacht vertrek ik onder een miezerige regen naar 't werk. Er zijn leukere dingen maar ik besluit mij van het weer niets aan te trekken. Ik heb de zon bij, daar kan geen weerman tegen op.

De oprit autostrade is afgesloten en de weg verplicht me richting oost terwijl ik naar 't zuiden moet. Geen probleem, denk ik en neuriënd rijd ik na enkele kilometers de eerste afrit er af en de oprit in de tegengestelde richting er weer op, richting west.

Na enkele kilometers: file file file. Er was dus een reden waarom die afrit afgesloten was. Ik constateer, licht verbaasd, dat ik reeds 20 minuten aan 't rijden ben als ik voorbij de afgesloten afrit rijd.

Maar... niet opjagen, dat is niet goed voor 't hartje, dus ik file rustig mee tot aan de volgende afrit. Hier kan ik er wel af en via via rijd ik uiteindelijk, nog steeds rustig maar niet meer zo vroeg in de morgen, op de ring waar ik hoor te rijden.

En dan... ineens, zomaar weer file, file, file... en stop. Gedaan met rijden. Tot mijn ondertussen toch wel lichte verontrusting zie ik dat ik al bijna op 't werk moest zijn en eigenlijk nog steeds nergens ben.

Na enige tijd begint de file als een slang zachtjes te glijden. Oef, de E40 komt in zicht, en daarna de E17 en daarna de nog 50 km naar 't werk waar ik, al iets minder vrolijk, een dik uur te laat toekom.

Nu weet ik weer waarom ik hier graag blijf wonen in dit stille, verre, verloren gat van Vlaanderen. Hier is er geen file, geen anderhalfuur rijden naar 't werk, geen parkeerproblemen en bij mooi weer kan ik zelfs gewoon per fiets naar 't werk.

Lang leve de liefde
maar 't mocht wel wat dichter bij huis en werk zijn...file

16:10 Gepost door adem in Zwans | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |